ситопечат


Видове ситопечат

sitopechat

Ситопечата е най-древният и най-разпространеният вид печат с приложение за печат върху текстил - памучни материи, изкуствени текстилни материи. Чрез ситопечат също може да се печата върху различни видове материали като метал, пластмаса, PVC, хартия, дърво, кожа и други. При печат върху текстил се използват пластизолни мастила или мастила на водна основа с висока покривност.

Услугата, която предлагаме е с високо качество и прецизност при изпълнение. Екипът ни се състои от професионалисти в областта на ситопечата. Натрупаният опит през години спестява евентуален брак и резултата е качествен краен продукт. Успешно прилагаме всички технологии за ситопечат и сме отворени за предизвикателства и сложни за изпълнение задачи.

Предлагаме директен и трансферен печат върху текстил с пластизолни мастила, пълноцветен ситопечат , печат с ефектни глитерни мастила, надувни и фосфорни мастила, злато и сребро, трансфериране на фолио.
директен ситопечат

Директен сито печат върху текстил

Отпечатъка се прави директно върху текстила когато материалът върху който се печата е от памук. След като се направи отпечатъка, текстила минава през пещ с температура около 140-150 градуса за фиксиране на мастилото върху тъканта. Печата става устойчив на изпиране при температура до 40 градуса. Мастилата са създадени специално за печат върху текстил и цветовете остават ярки за дълго време. Чрез директен ситопечат върху текстил с пластизолни покривни мастила се печатат – памучни тениски, пикета, суичъри, блузи, текстилни памучни торби, ризи, бельо, рокли, хавлиени изделия, престилки и други. Чрез директен ситопечат също се печата върху чадъри, метал, хартия, ефектни картони, кожа, ПВЦ, сувенири и други.


трансферен ситопечат

Трансферен сито печат върху текстил

Прилага се при изкуствени материи – торби от нетъкан текстил, шушляк, пикета (заради релефната структура на материята), бизнес чанти, раници, елеци, чадъри, баджове, шапки и други. Мастилата също са пластизолни покривни, но отпечатъка се прави върху специална термо-трансферна хартия, след което се нанася лепилен слой, преминава през пещ за да изсъхне мастилото и да се фиксира, след което се трансферира чрез термо-трансферна преса върху материята при висока температура. При трансферният ситопечат се получава ефект на фолио и наподобява флок, но с разлкиката, че при трансферният ситопечат не се налага почистване на ненужното фолио и това позволява да се правят щампи с дребни и сложни елементи. Щампата изглежда като гумена и за да се избегне напукване след изпиране се добавя специална добавка за еластичност.


sitopechat

Печат върху текстил с ефектни мастила и фолиа

При този вид печат се прилагат и двата вида технологии – директен и трансферен ситопечат. Ефектните видове печат са с глитерни (брукатни) мастила, които се предлагат в разнообразна гама цветове и едрина на глитера. Печата се директно през широка сито мрежа. Такива ефекти могат да се прилагат на част от дизайна или на цялата щампа. Други ефектни мастила са фосфорните, металическите, класическите злато и сребро, обемни мастила, рошави и други. Ефектен и много интересен вид печат е чрез трансфериране на фолио. Фолиата се предлагат в няколко нюанса на злато и сребро и много други цветове с огледален, гланцов или матов ефект. Фолиото се трансферира чрез преса върху текстила, като преди това чрез директен печат се отпечатва дизайна на щампата само с лепилен слой. Предимството на трансферният ситопечат на фолиа пред флок е че не почиствате ненужното фолио, не се налага допълнително поставяне на трансферно фолио, малки детайли, които при флок са трудни за почистване. Също голям плюс е, че тази технология позволява да се печатат големи тиражи без това да се отрази на срока и качеството. Както при другите ефектни мастила, така и при фолиата също може да се приложи частично или върху цялата щампа.


ситопечат

Пълноцветен ситопечат

При пълноцветният ситопечат също се използва технология чрез директен или трансферен ситопечат. При пълноцветният печат щампата се печата в четирите основни цвята по скалата на CMYK, но цветовете са Pantone. Мастилата при този вид печат са специални трансперантни и така се наслагват един върху друг при отпечатване и се смесват в зависимост от зададените проценти при предпечатната подготовка за експонацията на филмите. Получва се ефекта на печат на принтер, но с разликата, че мастилата са покривни, цената е много по-оптимална, сроковете в пъти по-бързи при средни и големи тиражи.Примери може да разгледате в портфолио.

Разполагаме със следното оборудване за печат върху текстил:
  • 6 цветен карусел за директен ситопечат с максимално печатаемо поле 40х55 см.
  • Вакуумна маса за печат на копирки и печат върху хартия с максимално печатаемо поле 35х48 см.
  • Маса за печат върху сувенири.
  • Преса за трансфериране на щампи.
  • Преса за трансфер на копирки върху шапки.

Свържете се с нас !

Моб: 0887 917 717
Адрес: София 1330, ул. Братин дол №15
Работно време:
09.00 - 18.00 ч.( от понеделник до петък )
Почивни дни: събота и неделя
Имейл: info@screenprint.bg

Тампонен и ситопечат Print Point | Всички права запазени | © 2018